België, Corona-vaccin, Coronavirus, COVID 19, Gezondheid, niet-gecategoriseerd, Onderneming, Zelfstandigen

Jorg Snoeck bedoelt het misschien goed, maar vliegt uit de bocht met verplichte Corona-app.

Dat de horeca het zwaar heeft met de lockdown staat vast ook de detailhandel heeft het moeilijk, maar op 1 december mogen de winkels weer open.

Motivational Speaker Jorg Snoeck mocht bij Wakker op Zondag van VTM uitleggen wat hij ervan vond. Iedereen zou verplicht een Corona-app moeten downloaden, waar dan op zou staan of je al dan niet gevaccineerd bent. Niet gevaccineerd, niet naar binnen!

Jorg Snoeck, oprichter van Retail Detail een website met nieuws voor en over de detailhandel, beseft waarschijnlijk goed wat voor een kaalslag er heeft plaatsgevonden bij de middenstanders. Vele bedrijven zijn al of gaan binnenkort failliet. Buiten de lockdowns om hebben ze een halvering van het aantal klanten. Natuurlijk gaat de onlineverkoop wel goed, maar dat zijn maar een paar grote spelers. De kleine bedrijfjes moeten het ontgelden. Hiermee wil hij wellicht verdere lockdowns voorkomen.

Maar wat is nu de logica hiervan? Als mensen het virus per se niet willen krijgen, dan nemen zij toch gewoon het vaccin. Diegenen die op hun eigen immuunsysteem willen vertrouwen kunnen de gevaccineerden geen schade berokkenen.

Dus Jorg, ik snap dat je je druk maakt over de middenstanders dat je ze open wilt houden en het personeel wil beschermen. Deze oplossing is echter slechts een symbool-oplossing en zal alleen maar voor ruzie aan de ingang zorgen.

Dat sommige mensen geen smartphone hebben lijkt mij een non-argument. De overheid kan dezen namelijk verstrekken aan diegenen die dat niet hebben. De maatregel zelf is enkel nuttig voor de app-maker en voor mensen die van een autoritaire samenleving houden.

Als het vaccin er is kan men dat nemen om zich veilig te voelen en gaan we hopelijk weer over tot de orde van de dag, het oude normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *