Humor, Islam, Media, Nederland, niet-gecategoriseerd, Opinie, Terrorisme

Rutte spreekt Erdogan direct toe: “Aangifte tegen Wilders volstrekt onacceptabel”

De Nederlanse premier Rutte heeft het nu ook voor Geert Wilders opgenomen. Eerder veroordeelde hij al de beledigingen aan de franse President Macron. Erdogan had Macron geestelijk gestoord genoemd, omdat deze nu ook radicale Islamisten die tot geweld oproepen aan wil pakken. Macron had ook gezegd dat de Islam zich in een crisis bevind. Iets dat natuurlijk helemaal niet mag volgens de Turkse volksmenner..

Verboden te spotten

Dat het onthoofden van leraren in Europa niet op prijs wordt gestelt vind men in de islamitische wereld maar gezeur.

Verschillende landen hebben zich al gemeld om te verklaren dat de leraar het er ook wel zelf naar gemaakt had.

Telkens komen zij dan ook met het onfrisse argument, dat het verboden is om de Holocaust te ridiculiseren of te ontkennen. Dit terwijl er in de moslimlanden er een groot antisemitisme heerst.

Een vrijwillige discussie over spotprenten met een afbeelding van Mohammed er op, dient ook in Frankrijk bestraft te worden. Anders zou het volk wel erg makkelijk kritisch kunnen worden over hun verplicht geliefde profeet.

Erdogan-cartoon van wilders

Geert Wilders had gereageerd op Erdogan met een spotprent. Erdogan als de Mohammed met een bom in zijn tulband. Daarbij stond dan ook nog terrorist vermeld.

Rutte spreekt Erdogan direct toe: "Aangifte tegen Wilders volstrekt onacceptabel"

“Een homo heeft onze president beledigd”

In de Turkse (staats)krant de Daily Sabah dachten ze Wilders te kunnen beledigen en hun volk op te hitsen met een titel als “Een homo heeft onze president beledigd”

"Een homo heeft onze president beledigd"

Erdogan had in het parlement zich tot Wilders gericht. Daarbij had hij gezegd dat er bij hem geen greintje fascisme is en dat Wilders de fascist is.

Eerder had Erdogan in een interview nog verklaart dat hij het regime van Hitler van voor de oorlog nog als een ideaal staatsmodel zag.

Aangifte tegen wilders om Erdogan-cartoon

Nu heeft Erdogan via zijn advocaat aangifte gedaan tegen Wilders.

Nu had hij in Duitsland ook al aangifte gedaan tegen Jan Böhmermann gedaan die in zijn televisieshow in 2016 een satirisch gedicht had voorgedragen.

Dit had de nieuwe sultan toch wel enigzins gewonnen, aangezien er ergens nog een wetje bestond dat aangaf dat Staatshoofden niet beledigd mochten worden. Böhmermann moest dan ook bepaalde woorden uit het gedicht wegstrepen.

De Duitse overheid heeft om herhaling te voorkomen , het beledigingsartikel geschrapt uit het wetboek in 2018.

In Nederland is er zover ik weet niet zo’n artikel.

Rutte maakt zijn staatsmanschap hier goed waar door er op te wijzen dat in Nederland politici beledigd mogen worden in cartoons.

Vrijheid van meningsuiting vormt de basis voor een vrije samenleving.

Dat zal de Turken waarschijnlijk niet zinnen. Zelfs de enigzins democratische moslimlanden zijn niet vrij te noemen. Er heerst een grote angst om iets te zeggen waardoor je als afvallige zou kunnen worden betiteld.

In Turkije beland je voor de minste kritiek of satire al in de gevangenis

Dat de Turken er zelf ook wel wat van kunnen blijkt uit de beledigingen die Erdogan aan Nederland gedaan had. In 2017 had Nederland niet toegestaan dat Turkse ministers in Nederland campagne zouden voeren.

Nederland was toen: een Nazi-restant, fascistisch en nazistisch en een bananenrepubliek.

Rutte spreekt nu Erdogan direct toe: “Aangifte tegen Wilders volstrekt onacceptabel”.

Nu afwachten hoe de Turkse overheid en zijn aanhangers in Nederland gaan reageren.

We hebben de beelden nog van 2017.

Turkije’s Lira is momenteel op een dieptepunt en Turkije gedraagt zich militair agressief jegens zijn buren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *