Waarom Trump toch weer gaat winnen
Buitenland, Donald Trump, Joe Biden, Media, Opinie, Peilingen, Verkiezingen, VS

Waarom Trump toch de verkiezingen gaat winnen

In de Vlaamse en Nederlandse media weet men het allemaal al zeker. President Trump staat dik achter in de peilingen en gaat de verkiezingen verliezen. Toch denkt het peilingbedrijf Trafalgar, dat Trump toch de verkiezingen gaat winnen.

Partijdige media

Geen wonder ook want we krijgen alleen maar negatief nieuws over hem te horen. Alle bekende Amerikanen die zich uitspreken steunen Joe Biden. Over Joe Bidens “Laptop from hell”, horen we dan ook helemaal niets.

Bidens Corruptie wordt door de democraten afgedaan als Russische propaganda, ondanks dat het hoofd van de FBI duidelijk heeft gezegd dat de revelaties niet van Rusland komen.

De reguliere en Social Media nemen de standpunten van de Democraten 1 op1 over.

Als je als journalist je een beetje onpartijdig wilt opstellen, wordt je werk je heel moeilijk gemaakt en wordt je weggepest, zoals Bari Weiss bij de New York Times.

Bari Weiss plaatst zichzelf politiek gezien, links van het midden. Toch is dat niet links genoeg voor de huidige New York Times.

De Europese media baseert zich met hun nieuws dan weer op kranten als de NYT.

Peilingen om er zin in te krijgen

De pollsters. lijken het als hun taak te zien de zaken zo positief mogelijk voor hun partijdige media voor te stellen.

Net als in 2016 met Hillary Clinton, heeft Joe Biden een landelijke voorsprong van rond de 7 procent.

In de battleground states is de voorsprong net als in 2016 ongeveer 4 procent.

Zoals bekend bleken deze peilingen niet te kloppen en won Trump verrassend. De peilingbedrijven en Media, hebben hier geen consequenties uit getrokken en doen hun werk op oude wijze voort. Geen enkel bedrijf is de wacht aangezegd.

Trafalgar Polling zat er in 2016 dichtbij met hun peilingen

Robert Cahaly  van Trafalgar Polling denkt dat dat een van de redenen is waarom ze fout zitten met hun nieuwe peilingen.

Trafalgar had de peilingen in 2016 wel bij het rechte eind.

Mensen zijn volgens hem bang om hun baan kwijt te raken, als bekend wordt dat ze voor Trump zijn.

Er zijn in de Verenigde staten veel mensen die de mening van Trump hebben. Behalve op Fox, vind je in de media daar niets over terug. Het nieuws wordt ook op zo’n manier gebracht, dat je wel gek moet zijn om voor Trump te zijn.

De huidige President is zowat de enige die daar nog zijn rug in rechthoud. hij heeft niets te verliezen van baan of vrienden.

Trump supporters zien hem als hun vechter, zij zijn niet gehoord in de media, maar wel op de vele Trump-rallies.

Trump gaat met veel plezier naar zijn rally’s , waar hij als een stand-upcomedian zijn en hun mening verkondigd.

Cahaly zegt dan ook in de Dan Bongino Show, dat dit een basis is die zeker gaat stemmen. ze zijn uiterst gemotiveerd.

Biden aan de andere kant trekt amper volk voor zijn toespraken. Veel Amerikanen zijn anti-Trump geworden door de media, maar veel enthousiastme voor Biden is er niet.

Cahaly van Trafalgar polling denkt dat de mensen bang zijn om hun mening aan een polster te geven. Zo’n peiling is vaak ook een half uur aan andere vragen, die de privacy aan kunnen tasten.

Trumps supporters hebben vaak ook geen belang in een in hun ogen links bedrijf te helpen met hun kostbare tijd. Men moet zich al wel vervelen om hier tijd vrij voor te willen maken. Niet iets voor Trump-supporters.

Bij Trafalger hebben ze volgens hem maar weinig vragen, maar een belangrijk punt is: wat stemmen je buren?

Deze en een andere pollster zien een overwinning voor Trump.

Dat wordt spannend, en leuk om te zien hoe de reguliere media straks van hun stoel vallen, als Trump toch de verkiezingen wint.

Al zou het toch wel fijn zijn als men niet zo partijdig zou zijn. Bij een conservatief gekende zender als FOX, heb je wel nog linksere journalisten zoals Chris Wallace.

Dat is toch niet teveel gevraagd…

One thought on “Waarom Trump toch de verkiezingen gaat winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *