Buitenland, Frankrijk, Islam, Terrorisme

Frankrijk staat voor vrijheid van meningsuiting en projecteert Hebdo-cartoons op overheidsgebouwen

Voorlopig dan toch even.

Toulouse en Montpellier lieten woensdag 21 oktober 4 uur lang metershoge projecties van de mohammedcartoons ven Charlie Hebdo zien op overheidsgebouwen.

Regioburgemeester Carole Delga van Toulouse en Montpellier en lid van de socialistische partij aldaar sprak :

“Er mag geen zwakte zijn tegenover de vijanden van de democratie, tegenover degenen die religie gebruiken om het in een oorlogswapen te veranderen, tegenover degenen die zich, door berekening of verzaking, verenigen met degenen die het politieke doel hebben de Republiek te vernietigen.”

https://twitter.com/FranceNews24/status/1319186359383449601?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319186359383449601%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F5155976%2Fvideo-s-frankrijk-projecteert-hebdo-cartoons-op-overheidsgebouwen-montpellier-en-toulouse%2Fcomments

De franse geschiedenisleraar Samuel Paty was vorige week onthoofd door een jonge Tjetjeen, die zich geroepen voelde nadat een aantal islamitische organisaties een hetze tegen de leraar was begonnen nadat deze tijdens een discussieles over VVM de Hebdo-cartoons had laten zien aan de leerlingen die dat wilden.

Dat de fransen het na de zoveelste islamgeinspireerde aanslag nu wel goed zat zijn, blijkt uit de maatregelen die de franse president Macron wil nemen.

De reging wil meerdere islamisten nu het land uit zetten. Verschillende islamistische organisaties worden verboden. Een Moskee heeft al zijn excuses aangeboden, en beweerd dat ze de consequenties van haar opruiing niet had kunnen overzien. Desondanks wordt ze gesloten.

Brahim Chninam,wiens 13-jarige dochter in Paty’s klas zat en die een video had opgenomen, had op social media opgeroepen tot een “mobilisatie” tegen de leraar. verschillende organisaties hadden dit gedeeld waaronder de moskee. Omdat een officiele religieuze organisatie dit gedeeld had, kon dit worden gezien als een fatwa tegen de leraar, een ter dood veroordeling.

hat tip Geenstijl

One thought on “Frankrijk staat voor vrijheid van meningsuiting en projecteert Hebdo-cartoons op overheidsgebouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *